בתל אביב יש למעלה מחצי מיליון אנשים, וכל שנה נראה שיותר מהם החליטו שהגיע הזמן להתחיל לגלוש. גלים בית הספר לגלישה הוא שער הכניסה למים של רבים מהתל אביביים, וגם של הרבה אחרים שבאים מערים סמוכות ללמוד לגלוש איתנו. גם למען אלו שגרים רחוק יותר, וגם למען התל-אביבים שלא זכו לחיות ליד החוף, ולצעוד כל בוקר לבדוק את הגל, לאורך כמה מחופי העיר יש מצלמות חוף.
תל אביב היא לא העיר היחידה שמציעה לגולשים, הן גולשי הגלים והן לגולשים באינטרנט, את האפשרות לראות מהבית (או היום כבר מהטלפון) מה קורה בים, ותארו לכם כמה שיחות טלפון היינו מקבלים כל יום מהגולשים שלנו שרוצים לשאול איך הגל נראה היום, ואם שווה להגיע…
מצלמות חופים בפריסה ארצית
העניין עם מצלמות החופים זה שהן מאפשרות לכם לא רק לדעת מה קורה בחוף שלכם, החוף בו אתם רגילים לגלוש. אתם יכולים לבדוק את הגל בכמה וכמה מוקדים בישראל, ולבחור בהתאם. זכינו במדינה עם רצועת חופים עשירה, ודי הרבה חופי גלישה. נכון, התדירות של הגלים בישראל לא נחשבת מהגבוהות בעולם, ויש הרבה שיתווכחו על האיכות של הגלים. אנחנו מעדיפים לא להתווכח עם אף אחד, אלא פשוט ליהנות מהגל ומהים.
לפעמים המצלמות (ועוד כלי תחזית כמו תחזית הרוח למשל) מראות לנו בבירור שאין מה לעשות, אם אנחנו רוצים לקבל גל טוב היום, אנחנו חייבים לנסוע שעה צפונה או דרומה. ספונטניות, גמישות וטיולים הם ממש חלק מהותי בתרבות הגלישה, ולפעמים משנים את כל תוכניות היום לפי מה שרואים בשידור של מצלמות חוף תל אביב.
השיח על תחזיות הגלים והרוח מתנהל בהרבה מאוד בקרים ובין הרבה מאוד גולשים, ולא רק בישראל. המרדף אחרי הגל המושלם בתנאים הטובים ביותר הוא ממש חלק מהספורט הזה, וחלק ממה שהופך אותו למהנה.
למה כל כך חשוב לראות מראש את הגל?
אם אתם גולשים וותיקים, יש לכם כמובן הרבה מאוד תשובות לשאלה הזו. אם אתם בתחילת הדרך, כדאי להשקיע עוד רגע של קריאה. כמו שאתם יודעים, הספורט שלנו תלוי בכוחות הטבע, לטוב או לרע. זה חלק מהקסם של הגלישה, וחלק מהאתגר. לבחור את החוף הנכון ביותר לרמה שלנו ולמצב הגלים זה חיוני להצלחה שלנו, בטח בהתחלה, כשאנחנו עדיין מנסים להשתפר.